Microsoft Build 2024: Power BI updates

27/5/2024
Auteur(s)
Joessi Moorman
Business Intelligence Specialist
Jaap van Leent
Mede-oprichter & COO
De Data Driven MKB'er Nieuwsbrief

Vol tips, case studies, tools en aanbiedingen. 1x per maand

Door je aan te melden ga je akkoord met ons Cookiebeleid.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Microsoft Build is in volle gang in Seattle, en wij kunnen gelukkig ook in Nederland alle updates online volgen. Een Microsoft Event zou niet compleet zijn zonder spannende nieuwe functies voor Power BI!

Deze 2 updates zijn onderdeel van de Mei 2024 update:

📊 Nieuwe Matrix-indelingen: Met de nieuwste matrix-indelingen kun je nu dynamischer en flexibeler gegevens presenteren. Deze update biedt meer aanpassingsmogelijkheden en maakt het gemakkelijker om complexe datasets overzichtelijk weer te geven. Zo is het nu mogelijk om je tabellen en matrixen nog persoonlijker en visueel aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de nieuwe Compact, Tabular of Outline settings.

Lees hier meer over de nieuwe Matrix-indelingen.

💡 Moderne Tooltips: De introductie van moderne tooltips zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring door contextuele informatie direct bij de hand te hebben. Deze tooltips zijn nu standaard ingeschakeld, waardoor gebruikers direct extra informatie over gegevenspunten kunnen zien zonder extra stappen te hoeven zetten. Dit maakt het analyseren en interpreteren van gegevens nog eenvoudiger. Denk bijvoorbeeld aan auto-scalabity, maar in de toekomst ook de mogelijkheid voor een visualisatie binnen een tooltip zelf!

Meer over de Moderne Tooltips.

Power BI blijft zich ontwikkelen. Wij lopen voorop met door deze nieuwste ontwikkelingen te testen en vervolgens in de praktijk toe te passen.

Interesse in een Power BI dashboard op maat? Onze specialisten helpen je er graag bij. Gek op data, scherp op strategie!