Exact dashboard of rapportage op maat nodig?

Haal het maximale uit je data in Exact!

Exact dashboard

Vertrouwd door deze bedrijven

De voordelen van een Exact dashboard op maat

Een interactief (financieel) dashboard of rapportage op basis van data uit Exact Online of Exact Globe maakt je werk finance professional of ondernemer makkelijker. Je bent 24/7 op de hoogte van de kerncijfers en voortgang t.o.v. finance- en bedrijfsdoelen.

Consolideer modules of verschillende administraties vanuit Exact.

Nooit meer tijd kwijt aan (periodiek) handmatig rapporteren.

Stuur je op tijd bij met real-time gegevens.

Zoom eenvoudig in met handige filters (bijv. periode, locatie, product).

Gek op data. Scherp op strategie.

Over Summix

Wij zijn Summix, partner in datagedreven beslissingen voor het MKB.

Bij Summix geloven we dat je groeiambities makkelijker, beter en sneller kan realiseren als je met vertrouwen beslissingen durft te nemen. Daarom helpen wij je met data & inzichten. Hiervoor gebruiken we o.a. Power BI en Microsoft Fabric.

Onze missie? De potentie van data toegankelijk maken voor het MKB.

Wat kan je van ons verwachten?

Samen ondernemen: Teamwork makes the dream work. We werken graag met onze klanten als één team.

Persoonlijk: Summix is meer dan een adviesbureau. We zijn jouw vertrouwde partner.

Innovatief: We lopen altijd voorop in groei en innovatie op gebied van business intelligence en data-analyse

Deze bedrijven gingen je voor

Bekijk onze case studies

Figo

Ontdek hoe data Figo helpt in hun internationale expansie als de nummer 1 dierenverzekeraar van Europa.

Odin Warehousing & Logistics

Lees hoe Odin nu grip heeft op inkomend en uitgaand vrachtverkeer in de haven van Rotterdam.

Werkwijze

1) Data Quickscan

Tijdens de Data Quickscan maken wij kennis met de behoeftes van jouw organisatie. Wij brengen tijdens twee interactieve workshops de informatie-, data- en rapportagebehoeftes in kaart. Ook kijken we vanuit de bedrijfsdoelstellingen naar de kansen van data en digitaliseren. Na afloop krijg je van ons een uitwerking van je data-strategie, inclusief een advies voor de logische vervolgstappen.

2) Data Quality Check

Onze Data Quality Check zorgt ervoor dat de data en inzichten uit dashboards altijd betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Het is een proces waarbij de integriteit en consistentie van gegevens worden geëvalueerd. Dit omvat het controleren van de data op gebied van volledigheid, juistheid, consistentie en actualiteit. Tijdens de analyses worden inconsistenties geïdentificeerd en nemen we corrigerende maatregelen om de kwaliteit van de gegevens te verbeteren. Tot slot kijken we of kolommen en tabellen goed op elkaar aansluiten en of gegevens handig kunnen worden samengevoegd ten behoeve van de performance. Een essentiële stap voordat we beginnen met het bouwen van het dashboard.

3) Dashboard

In deze fase bouwen wij het Power BI dashboard op basis van het visuele ontwerp en het datamodel zoals geschetst tijdens de Data Quickscan. We koppelen de data, berekenen KPI’s en ontwerpen het dashboard. We focussen op een korte tijd tot oplevering, zodat je meteen inzichten uit je data kan halen (proof of concept).

4) Datawarehouse (optioneel)

Na het opleveren van een dashboard, focussen we ons op het borgen en uitbreiden van het datafundament. In deze fase bouwen we een datawarehouse. Het primaire doel van een datawarehouse is het samenbrengen van data uit verschillende bronnen op één centrale plek. Dit zorgt ervoor dat al jouw bedrijfsinformatie op één plek staat, klaar voor verdere analyses, rapportages en AI-toepassingen.

Opmerking: het is een bewuste keuze om éérst een dashboard op te leveren, en daarna pas een datawarehouse te bouwen. Hiermee realiseren we snel tastbare inzichten en genereren we direct waarde voor jouw organisatie, en borgen de vervolgens oplossingen voor de langetermijn.

5) Training en ondersteuning

In deze laatste fase zijn alle producten opgeleverd, en nemen we de technische ondersteuning uit handen. We zorgen ervoor dat je data altijd up-to-date is, en ondersteunen bij eventuele incidenten. Daarnaast helpen we bij het monitoren van kosten en gebruik. Tot slot zorgen we voor het juiste kennisniveau binnen jouw organisatie met onze trainingen. Zo creëer je een data-gedreven bedrijfscultuur.

Waarom een Exact dashboard/rapportage op maat?

Als finance professional of lid van het MT heb je de juiste, up-to-date informatie nodig over zaken als omzet, winstgevendheid, en cashflow. Je wilt kunnen inzoomen op bijvoorbeeld locatie, afdeling, klantgroep of een bepaald product/dienst.

Je moet immers 24/7 weten hoe de belangrijke zaken 'ervoor staan'. Met een maatwerk dashboard of rapportage zie je dit in één oogopslag.

Je krijgt een stuk meer te zien dan de standaardrapportages in Exact Online en/of Exact Globe bieden. Data - eventueel ook uit andere administraties of software/tools - wordt samengevoegd, opgeschoond en overzichtelijk gevisualiseerd.

Vragen die je voorheen alleen 'op gevoel' of met een boel handwerk kon beantwoorden, zie je nu direct voor je neus.

Zo weet je altijd de voortgang ten opzichte van je doelen, en zie je of je strategie aanslaat. Als iets uit de hand dreigt te lopen, zie je dit direct en kun je op tijd bijsturen.

Maatwerk dashboard of rapportage voor Exact Online of Globe

Elke organisatie is uniek! Daarom werken we niet standaard 'template' dashboards.

Tijdens onze Data Quickscan bespreken we welke doelstellingen van belang zijn, en welke KPI's en filteropties daar bij passen. Vervolgens ontwikkelen we een Exact dashboard of rapportage op maat.

Voorbeelden van belangrijke financiële KPI's

Meten is weten. Veel data in Exact is financieel van aard. Daarom benoemen we hieronder enkele voorbeelden van relevante financiële KPI's. Met deze KPI's meet je de voortgang ten opzichte van de geformuleerde finance en bedrijfstargets.

Deze KPI's kunnen over tijd (per kwartaal, jaar) en bijvoorbeeld per afdeling/product/dienst/locatie (via filters) worden gemeten en gevisualiseerd in je Exact dashboard:

  • Omzet (bruto, netto, operationeel, eenmalig versus periodiek, prognose)
  • Winstgevendheid (bruto, netto, operationeel,  percentage, prognose)
  • Liquiditeit & Solvabiliteit
  • Cashflow (over tijd, prognose).

De kracht van een Exact dashboard zit'm zoals je ziet niet alleen in het weergeven van KPI's zelf. Het gaat met name om de context die wordt toegevoegd met aanvullende (externe of samengevoegde) data: deze filteropties geven je de context die je nodig hebt de juiste beslissingen te nemen.

Wat vinden klanten van Summix?

"Het interactieve karakter van de data quickscan zet aan tot nadenken en draagt bij aan de onderlinge bewustwording in het team welke KPI’s voor PortShuttle belangrijk zijn. Het ruwe idee van een dashboard is veranderd in een gestructureerd ketendashboard. De samenwerking met Berend is prettig en zorgt voor goede energie in de workshops."

Linda Borsodi

Managing Director, PortShuttle Rotterdam

“Summix wist op een natuurlijke manier de organisatie te enthousiasmeren en mee te krijgen in een data-gedreven way-of-working.”

Kees de Vreugd

COO, FIGO Pet

“Bij Summix komen kennis en kunde echt samen. Het bedrijf is niet een “sec” dashboard-bouwer, maar interesseert zich ook echt in de data.”

Alain Grotenhuis

Managing Director, Odin Warehousing & Logistics

"Dankzij de Data Quickscan van Summix hebben we een dieper inzicht gekregen in de behoeften van onze eindgebruikers. Berend heeft ons daarbij voortdurend uitgedaagd om te focussen op de waarde die onze datavisualisaties bieden aan onze beoogde klanten. De gestructureerde aanpak en interactiviteit in de sessies zijn goed en 'no nonsens'. De Data quickscan is een aanrader voor iedereen die een datadashboard wil laten ontwikkelen."

Bram Aerns

Mede-eigenaar, Edu-Metis

Tot snel!

Neem contact op om kennis te maken

Bedankt! Je bericht is verzonden.
Oops! Er ging iets mis bij het verzenden. Probeer het later opnieuw of bel ons.