Financieel dashboard laten maken

Data-gedreven rapportages, risicobeheer en waardevolle inzichten voor meer controle.

Financieel dashboard

Vertrouwd door deze bedrijven

Odin Warehousing & Logistics
Vtransport
MEKA Steel
DataExpert
PortShuttle
Sligro
NIBE
Verbond van Verzekeraars
APK Group
PortXchange
NL in Business
Trip & Co
Edu-Metic
Figo Pet
Unigas
DGBC

De voordelen van een finanieel dashboard

Een interactief financieel dashboard maakt je werk als finance professional makkelijker. Je bent altijd op de hoogte van de kerncijfers en voortgang ten opzichte van je budgetten en bijbehorende doelstellingen.

Snelle toegang tot je belangrijkste financiële KPI's.

Nauwkeurig budgetteren en voorspellen.

Minder tijd en geld kwijt aan (periodiek) handmatig rapporteren.

Verlaag potentiële risico’s en voldoe aan compliance- wet en regelgeving.

Gek op data. Scherp op strategie.

Over Summix

Wij zijn Summix, partner in datagedreven beslissingen voor het MKB.

Bij Summix geloven we dat je groeiambities makkelijker, beter en sneller kan realiseren als je met vertrouwen beslissingen durft te nemen. Daarom helpen wij je met data & inzichten. Hiervoor gebruiken we o.a. Power BI en Microsoft Fabric.

Onze missie? De potentie van data toegankelijk maken voor het MKB.

Wat kan je van ons verwachten?

Samen ondernemen: Teamwork makes the dream work. We werken graag met onze klanten als één team.

Persoonlijk: Summix is meer dan een adviesbureau. We zijn jouw vertrouwde partner.

Innovatief: We lopen altijd voorop in groei en innovatie op gebied van business intelligence en data-analyse

Even kennismaken?

Boek je gratis kennismakingsgesprek met data specialist Berend Boshouwers.

Waarom een financieel dashboard?

Als finance professional en/of lid van het MT heb je de juiste, up-to-date informatie nodig over zaken als omzet, winstgevendheid, liquiditeit & solvabiliteit, cashflow. Met filters kun je inzoomen op bijvoorbeeld locatie, afdeling, product/dienst/categorie).

Ervaar jij als finance professional dat..

 • Je worstelt met talloze exceldocumenten en data in diverse softwarepakketten?
 • Standaard softwarerapportages vaak te wensen over laten?
 • Handmatige (Excel)rapportages veel tijd kosten en foutgevoelig zijn?

En ook dat je..

 • Wil budgetteren op basis van data in plaats van op een onderbuikgevoel?
 • Niet met één druk op de knop financiële kengetallen kunt rapporteren?
 • De vragen van de accountant ziet als ballast in plaats van een feestje?
 • Je wilt weten hoe de belangrijke zaken 'ervoor staan'. Met een financieel dashboard zie je dit in één oogopslag.

Een financieel dashboard laat een stuk meer zien dan de basisrapportages in je administratiesoftware. Uit diverse plaatsen/software wordt data samengevoegd en gevisualiseerd. Vragen die je eerder alleen 'op gevoel' of met een boel handwerk kon beantwoorden, zie je nu direct voor je neus.

Zo weet je altijd de voortgang ten opzichte van je finance-/bedrijfsdoelen, en zie je of je strategie en tactieken aanslaan. En wanneer er iets uit de hand dreigt te lopen, ontdek je dit onmiddelijk en kun je op tijd reageren.

Maatwerk financieel dashboard

Elke finance-afdeling is uniek! We gebruiken daarom niet een standaard 'template' dashboard.

Tijdens onze Data Quickscan ontdekken we welke doelstelling(en) voor jullie belangrijk zijn, en welke KPI's en filters daar bij passen. Daarna bouwen we een maatwerk financieel dashboard.

Voorbeelden van belangrijke financiële KPI's

Meten is weten. Het is daarbij wel belangrijk wát je meet. Dit zijn je financiële KPI's.

Met deze KPI's meet je de voortgang ten opzichte van de geformuleerde finance en bedrijfstargets. Hieronder volgen enkele voorbeelden van financiële KPI’s die interessant zijn om op te nemen in je financiële dashboard.

Deze KPI's kunnen over tijd (per kwartaal, jaar) en bijvoorbeeld per afdeling/product/dienst/locatie (via filters) worden gemeten en gevisualiseerd in je financiële dashboard:

 • Omzet (bruto, netto, operationeel, eenmalig versus periodiek, prognose)
 • Winstgevendheid (bruto, netto, operationeel,  percentage, prognose)
 • Liquiditeit & Solvabiliteit
 • Cashflow (over tijd, prognose)

De kracht van een financieel dashboard op maat zit'm zoals je ziet niet zozeer in de KPI's zelf. Het gaat vooral om de context die wordt toegevoegd met aanvullende (externe) data: deze filteropties geven je de context die je nodig hebt de juiste beslissingen te nemen.

Deze bedrijven gingen je voor

Bekijk onze case studies

PortXChange

PortXChange

Voor een van de producten van PortXChange, EmissionInsider, hebben we het template-dashboard ontwikkeld om de uitstoot van schepen en energievoorziening van havens in kaart te brengen.
Vtransport

Vtransport

Ontdek hoe logistiek dienstverlener Vtransport met data inzicht krijgt in de klanttevredenheid, beoordelingen van chauffeurs en de kosten van schades van leveringen.
MEKA Steel

MEKA Steel

Groothandel MEKA Steel gebruikt data om voor klanten een beter inkoopresultaat te realiseren via innovatieve in- en verkooptechnieken.
Figo

Figo

Ontdek hoe data Figo helpt in hun internationale expansie als de nummer 1 dierenverzekeraar van Europa.
Odin Warehousing & Logistics

Odin Warehousing & Logistics

Lees hoe Odin nu grip heeft op inkomend en uitgaand vrachtverkeer in de haven van Rotterdam.

Benieuwd wat Summix voor je kan betekenen?

Plan nu een gratis afspraak met mij in!
Ik ben Berend Boshouwers, data specialist en mede-eigenaar van Summix.

Werkwijze

1) Data Quickscan

Tijdens de Data Quickscan maken wij kennis met de behoeftes van jouw organisatie. Wij brengen tijdens twee interactieve workshops de informatie-, data- en rapportagebehoeftes in kaart. Ook kijken we vanuit de bedrijfsdoelstellingen naar de kansen van data en digitaliseren. Na afloop krijg je van ons een uitwerking van je data-strategie, inclusief een advies voor de logische vervolgstappen.

2) Data Quality Check

Onze Data Quality Check zorgt ervoor dat de data en inzichten uit dashboards altijd betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Het is een proces waarbij de integriteit en consistentie van gegevens worden geëvalueerd. Dit omvat het controleren van de data op gebied van volledigheid, juistheid, consistentie en actualiteit. Tijdens de analyses worden inconsistenties geïdentificeerd en nemen we corrigerende maatregelen om de kwaliteit van de gegevens te verbeteren. Tot slot kijken we of kolommen en tabellen goed op elkaar aansluiten en of gegevens handig kunnen worden samengevoegd ten behoeve van de performance. Een essentiële stap voordat we beginnen met het bouwen van het dashboard.

3) Dashboard

In deze fase bouwen wij het Power BI dashboard op basis van het visuele ontwerp en het datamodel zoals geschetst tijdens de Data Quickscan. We koppelen de data, berekenen KPI’s en ontwerpen het dashboard. We focussen op een korte tijd tot oplevering, zodat je meteen inzichten uit je data kan halen (proof of concept).

4) Datawarehouse (optioneel)

Na het opleveren van een dashboard, focussen we ons op het borgen en uitbreiden van het datafundament. In deze fase bouwen we een datawarehouse. Het primaire doel van een datawarehouse is het samenbrengen van data uit verschillende bronnen op één centrale plek. Dit zorgt ervoor dat al jouw bedrijfsinformatie op één plek staat, klaar voor verdere analyses, rapportages en AI-toepassingen.

Opmerking: het is een bewuste keuze om éérst een dashboard op te leveren, en daarna pas een datawarehouse te bouwen. Hiermee realiseren we snel tastbare inzichten en genereren we direct waarde voor jouw organisatie, en borgen de vervolgens oplossingen voor de langetermijn.

5) Training en ondersteuning

In deze laatste fase zijn alle producten opgeleverd, en nemen we de technische ondersteuning uit handen. We zorgen ervoor dat je data altijd up-to-date is, en ondersteunen bij eventuele incidenten. Daarnaast helpen we bij het monitoren van kosten en gebruik. Tot slot zorgen we voor het juiste kennisniveau binnen jouw organisatie met onze trainingen. Zo creëer je een data-gedreven bedrijfscultuur.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8.3!

Wat vinden klanten van Summix?

"Het interactieve karakter van de data quickscan zet aan tot nadenken en draagt bij aan de onderlinge bewustwording in het team welke KPI’s voor PortShuttle belangrijk zijn. Het ruwe idee van een dashboard is veranderd in een gestructureerd ketendashboard. De samenwerking met Berend is prettig en zorgt voor goede energie in de workshops."

Linda Borsodi

Managing Director, PortShuttle Rotterdam

“Summix wist op een natuurlijke manier de organisatie te enthousiasmeren en mee te krijgen in een data-gedreven way-of-working.”

Kees de Vreugd

COO, FIGO Pet

“Bij Summix komen kennis en kunde echt samen. Het bedrijf is niet een “sec” dashboard-bouwer, maar interesseert zich ook echt in de data.”

Alain Grotenhuis

Managing Director, Odin Warehousing & Logistics

"Dankzij de Data Quickscan van Summix hebben we een dieper inzicht gekregen in de behoeften van onze eindgebruikers. Berend heeft ons daarbij voortdurend uitgedaagd om te focussen op de waarde die onze datavisualisaties bieden aan onze beoogde klanten. De gestructureerde aanpak en interactiviteit in de sessies zijn goed en 'no nonsens'. De Data quickscan is een aanrader voor iedereen die een datadashboard wil laten ontwikkelen."

Bram Aerns

Mede-eigenaar, Edu-Metis

Stel je vraag aan Berend

Berend Boshouwers

Mede-oprichter & CEO

"Summix heeft ons goed geholpen bij het samenbrengen, analyseren en visualiseren van onze interne bedrijfsdata, met extra aandacht voor privacy en beveiliging."

Neem contact met mij op

Bedankt! Je bericht is verzonden.
Oops! Er ging iets mis bij het verzenden. Probeer het later opnieuw of bel ons.